Koh Chang

image

Hoge verwachtingen hebben kan gevaarlijk zijn – vaker wel dan niet valt het tegen. Normaal probeer ik dit dan ook altijd te voorkomen en ‘het wel te zien’, maar bij een Thais eilandje dacht ik toch echt aan een knalblauwe zee, wit zand en zomers weer.

Na lang twijfelen tussen de vele eilanden van Thailand kozen we voor Koh Chang, zo’n vijf uurtjes van Bangkok. En helaas, helaas… Geen tropische dagen voor ons. We zitten in een verkeerd seizoen; het regenseizoen (aantal getelde zonnestralen: 3) en dus ook het laagseizoen (lege restaurants, barretjes gesloten). Daarnaast is het gemiddelde strand in Zuid-Europa mooier dan de drie stranden die wij hier hebben bezocht. Ook konden we het eiland maar op één manier beschrijven als we over de enige weg liepen: Vergane Glorie.

Snel hebben we onze zon-zee-strand ideeën bijgesteld en er alsnog vijf leuke dagen van gemaakt. Lange strandwandelingen, boeken lezen en verse vis eten (voordeel van weer aan zee zitten!). Het waren echte vakantiedagen, maar misschien beter te vergelijken met een herfstvakantie dan een zomervakantie ;-)

P.S. Als deze post online komt zijn wij een paar uur geleden geland op Schiphol. Terug in Nederland na een geweldige reis. Heel dubbel!
P.S.2. Ik schrijf zo snel mogelijk nog een aantal posts over Bangkok, waar we de laatste dagen van de reis hebben doorgebracht. En daarna ga ik heel goed nadenken wat ik met deze site ga doen. Verder? Hoe dan?

image

image

image

image

image

image

image

2 comments

  1. Oh jee, wat balen. Wij waren er ook in het regenseizoen, maar op Koh Phi Phi was het super zonnig met prachtig strand. Toch fijn dat jullie het wel leuk hebben gehad! X

Plaats een reactie